Cum ajung în insula Creta? În Creta ajungi cu mașina, avionul sau autocarul!

0 12.444

Insula Creta este cea mai mare și una dintre cele mai frumoase 希臘島嶼, cu o populație de XNUMX locuitori. Este situată în zona estică a Marii Mediteraneene, între Europa, Asia și Africa, și are un farmec aparte pentru că munții se întâlnesc cu marea.


Insula Creta este una dintre cele mai căutate din Grecia, fiind mărginită de golfuri și se învecinează cu insulițe virgine, cu plaje cu ape turcoaz și nisip fin.

Creta, a cincea cea mai mare insulă din Mediterana, are atât de multe plaje încât poate fi complicat să îți alegi una doar pentru a te relaxa.

  • Plaja 奧鋼聯 (padurea de palmieri din Vai), este una dintre cele mai cunoscute plaje din Creta si una dintre cele mai frumoase locuri din Mediterana. Plaja are nisip fin și auriu, fiind organizată cu șezlonguri, umbrele și pasarele de lemn. Dacă doriți, puteți urca pe platforma de pe deal ca să admirați o panoramă ce vă va tăia răsuflarea.
  • 其他不容錯過的海灘有: 巴洛斯 (以 Gramvoussa 岩石而聞名), Elafonisi (cu nisip roz)sau 馬塔拉。

Cum ajung în insula Creta?

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță pentru români este insula Creta. Anual, mii de români aleg să își petreacă vacanțele pe una dintre minunatele plaje de pe insulă.

Ajungi în Creta cu mașina personală

Dacă alegi să călătorești cu masina personală, pe un traseu cu plecare din București, distanța este de aproximativ XNUMX km. Durata călătoriei poate fi estimatată la XNUMX-XNUMX de ore, în funcție de opririle pe care decizi să le faci.

Traseul pe care noi îl recomandăm este Bucuresti – Giurgiu – Ruse – Sofia – Lefkonas – Salonic – Atena și cu feribotul spre Creta.

Cum-ajung-insula-Creta-Se-poate-călători-mașina,-avionul-autocarul

Dacă alegi să călătorești terestru, află că trecerea în Creta se face doar cu feribotul.

Insula Creta este legată de Grecia continentală prin portul Pireu din Atena. Porturile principale din Creta sunt Heraklion și Chania. Totuși insula mai dispune de alte XNUMX porturi mai mici în Rethymno, Sitia si Kastelli.

În timpul sezonului estival sunt feriboturi zilnic, ce călătoresc între insulă și continent, atât ziua cât și noaptea. O călătorie cu feribotul prin portul Pireu durează, în medie, XNUMX ore și XNUMX de minute.

Spre portul din Chania există curse zilnice din portul Pireu

Spre portul din Chania există curse zilnice din portul Pireu, iar călătoria durează XNUMX ore și se desfășoară pe timpul nopții. De asemenea, sunt organizate curse din Heraklion spre Salonic, prin insula Santorini.

Cursele sunt de XNUMX ori pe săptămână, iar traseul este astfel: prin Paros, Tinos și Skiatos – de XNUMX ori pe săptămână, și prin Nexos, Syros și Volos – o dată pe săptămână.

Există și un feribot care face curse săptămânale din Heraklion spre Rodos și Agios Nikolaos, ce face câteva opriri în Sitia, Karpathos și Halki. Alte două feriboturi călătoresc săptămânal între Kastelli – Kissamos și Antikythira și Githio, în Creta de Vest.

Ajungi în Creta cu avionul

Insula are trei aeroporturi internationale, unul în Heraklion, unul în Chania și un al treilea aeroport, mult mai mic, în Sitia.

伊拉克利翁 este cel mai mare aeroport din Creta, situat foarte aproape de orașul Heraklion. De la aeroport se poate ajunge în centrul orașului cu un autobuz public sau cu un taxi în aproximativ XNUMX de minute.

Aeroportul are legaturi cu Insula Rodos, pe tot parcursul anului, dar si cu Santorini, Mykonos și Paros doar în sezonul estival.

Aeroportul din 哈尼亞 este situat în peninsula Akrotiri

Aeroportul din 哈尼亞 este situat în peninsula Akrotiri, în apropriere de orașul Chania. Nu exista transport public de la aeroport spre oraș, dar există posibilitatea de a lua un taxi și veți ajunge în oraș în mai puțin de XNUMX minute.

Cei mai mulți turiști aleg să călătorească pe calea aerului, ajungând în aproximativ XNUMX ore în Creta. Wizz Air (Heraklion), Ryanair (Chania) și Blue Air (Heraklion) au anunțat zboruri frecvente în sezonul de vară pe ruta București – Creta. La care se pot adăuga multe alte zboruri charter operate din mai multe orașe din România spre cele XNUMX aeroporturi de pe insulă.

Ajungi în Creta cu autocarul

Agențiile de turism oferă transport cu autocarul până în Creta. Drumul este lung, se circulă și pe timpul nopții, dar diferența dintre o călătorie cu avionul și una cu autocarul poată să ajungă și până la XNUMX euro. Traseul autocarului este: Bucurest – Giurgiu – Bulgaria – Atena – port Pireu – transfer cu feribotul care ajunge în portul Heraklion, a doua zi dimineață.

Indiferent de modul în care alegeți să călătoriți către insula Creta, vacanța este la destinație!

發表評論

您的電子郵件地址將不會被發表。