在歐盟層面,報告了 338 例 Omicron 病例

0 336

Circulația variantei Omicron recent detectată și ratele crescute de infectare cu COVID-XNUMX au provocat tulburări în Uniunea Europeană. Toate statele membre impun reguli de călătorie mai stricte.


Pentru a preveni răspândirea virusului și a controla circulația variantei Omicron, țările UE au impus reguli de intrare mai stricte, în special pentru persoanele nevaccinate, călătorii din țări terțe, precum și pentru cei care călătoresc din zonele afectate de Omicron.

Cu toate acestea, chiar dacă circulația din țările afectate de Omicron a fost restricționată de aproape două săptămâni, XNUMX de cazuri cu noua tulpină au fost raportate în țările UE și spațiul Schengen. Numărul va crește, fără indoială. Tindem să dăm crezare raportului IATA care menționează că restricțiile de călătorie nu influențează ratele de infectare!

XNUMX de cazuri cu Omicron, raportate la nivelul țărilor UE

Dintre toate cele XNUMX de țări UE/SEE, Danemarca a raportat cel mai mare număr de cazuri cu Omicron. Până acum, autoritățile daneze au confirmat XNUMX de cazuri. Pe poziția secundă este Portugalia cu XNUMX de cazuri, iar pe locul trei este Olanda (Țările de Jos) cu XNUMX de cazuri. Franța a raportat XNUMX de cazuri și Norvegia cu XNUMX de cazuri.

Alte țări care au identificat cazuri de Omicron sunt: Austria (XNUMX), Belgia (XNUMX), Croația (XNUMX), Cehia (XNUMX), Estonia (XNUMX), Finlanda (XNUMX), Germania (XNUMX), Grecia (XNUMX), Islanda (XNUMX), Irlanda (XNUMX), Italia (XNUMX), Letonia (XNUMX), Liechtenstein (XNUMX), România (XNUMX), Spania (XNUMX) și Suedia (XNUMX).

De menționat că țările UE/SEE au raportat cazuri cu noua tulpină Omicron în probe recoltate de la cazuri care nu aveau antecedente de călătorie în țările africane, indicând transmitere în comunitate. Posibil ca varianta Omicron să fie prezentă în Europa încă din luna octombrie.

Prin cea mai recentă actualizare a hărților publicată astăzi, pe XNUMX decembrie, ECDC a subliniat încă o dată că toate țările UE continuă să identifice rate crescute de infecție. Prin urmare, toți, în principal călătorii nevaccinati și recuperați, au fost sfătuiți să se renunțe la călătoriile neesențiale / turistice.

Pe baza datelor furnizate de Agenția de Sănătate a UE, situația COVID-XNUMX s-a agravat în special în Franța în ultimele șapte zile, deoarece acum aproape tot teritoriul său este colorat în roșu închis.

Mai mult, Belgia, Austria, Bulgaria, Cehia, Croația, Irlanda, Estonia, Polonia, Islanda, Letonia, Țările de Jos, Lituania, Ungaria, Grecia, Liechtenstein, Slovacia și Slovenia continuă să identifice, de asemenea, un număr tot mai mare de noi cazuri. România în schimb este pe o pantă descendentă, ajungând la un indice de contagiozitate de XNUMX.

發表評論

您的電子郵件地址將不會被發表。