希臘將於 2021 月 14 日開啟 19 年夏季旅遊旺季,但僅限於那些接種過 COVID-XNUMX 疫苗、免疫接種或檢測過的人。

0 2.290

Începutul de an XNUMX ne-a găsit cu granițele închise, cu multe restricții de deplsare și cu multe alte măsuri anti-COVID. Dacă XNUMX a fost un an al imprevizibilului, credem că XNUMX va fi un an al tranziției și aici ne referim la tranziția de la pandemie la post-pandemie și o altă normalitate.


Tot acest blocaj de la începutul acestui an a avut și are rol de a diminua trasmiterea noului coronavirus, de a limita transmiterea intracomunitară și de a reduce presiunea pe sistemele publice de sănătate. Totodată, au rolul de a ne proteja acum pentru a putea reveni la ”normal” în sezonul estival. Am avut o fărâmă de turism în XNUMX, cu siguranță vom avea și XNUMX.

Noul slogan turistic al Greciei este: “All you need is Greece”

Grecia, una dintre puținele țări cu granițele deschise pentru români, în XNUMX, a anunțat că-și va deschide sezonul turistic XNUMX pe XNUMX mai. Ministrul Turismului, Harry Teohari, a menționat că vor putea călători în scop turistic în Grecia persoanele vaccinate, cele testate de COVID-XNUMX și cele imunizate pe cale naturală, adică cele ce au trecut prin boală și prezintă anticorpi.

În plus, toți turiștii vor fi supuși testelor aleatorii, așa cum s-a făcut și în XNUMX. Diferența importantă din acest an constă în utilizarea testelor rapide, facilitând procesul și excluzând perioada de izolare obligatorie în așteptarea rezultatului.

Theoharis a menționat, de asemenea, că toate costurile care pot apărea în legătură cu Covid-XNUMX, inclusiv spitalizarea și așa carantină, vor fi asigurate de către statul grec, fără costuri suplimentare pentru turiști. Din această declarație ne dăm seama cât de important este sectorul turistic pentru Grecia. Depun toate eforturile pentru a resuscita acestă industrie și încurajează călătoriile în scop turistic, dar fără să facă rabat de la siguranță și sănătatea turiștilor.

Se pregătește un program pilot pentru sezonul turistic

Până pe XNUMX mai, a explicat Theocharis, va fi luată în considerare un program pilot pentru sezonul turistic, cel mai probabil începând cu începutul lunii aprilie. La acest program vor putea participa state membre UE și țări unde există programe avansate de vaccinare, precum Israel.

În prezent, Grecia prioritizează vaccinarea lucrătorilor din turism, după vaccinarea categoriilor de oameni vulnerabili. Doar așa se poate pregăti un sezon turistic estival cu măsuri de siguranță sporite. Inevitabil, cât vom avea pandemie, vor exista și protocoale de sănătate. Autoritățile elene au anunțat că vor relaxa treptat restricțiile anti-COVID, doar dacă situația pandemică o va permite.

Cu siguranșp Grecia va fi în topul țărilor preferate de români. Anual, zeci de mii de turiști români aleg să călătorească în cele mai populare 希臘島嶼. Cu siguranță acest lucru se va întâmpla și în XNUMX. Cele mai populare, premiate și apreciate 希臘的海灘 vă așteaptă!

發表評論

您的電子郵件地址將不會被發表。